Advies over een
praktische inrichting
en systeembeheer van uw IT omgeving

Benter Systeembeheer ontwikkelt en
beheert IT omgevingen hoe klein ze ook zijn.

Overal en altijd
kunnen werken zonder
een eigen server

Benter Systeembeheer ontwikkelt en
beheert IT omgevingen hoe klein ze ook zijn.

Periodiek systeembeheer
van uw computers
en servers

Benter Systeembeheer ontwikkelt en
beheert IT omgevingen hoe klein ze ook zijn.

REFERENTIES

Reinout Bouman, Connexx Communications


'Full proof oplossing voor dataopslag'


"Benter Systeembeheer zorgt op een heel praktische manier dat alles up and running blijft. Extra uitdaging is dat we te maken hebben met grote datastromen. We werken met heel veel en vaak enorme bestanden. Benter heeft ons systeem heel slim daarop ingericht. We hebben nu een full proof oplossing, tegen relatief lage beheerskosten."

'Hoge betrouwbaarheid tegen lage kosten'

"Benter heeft een nieuwe small business server geplaatst en een NAS-systeem in een beveiligde ruimte voor het maken van back ups. Een tweede NAS-systeem staat bij een van de eigenaren van ons bedrijf thuis, voor remote back ups. Dat is dus een heel professionele oplossing, met een zeer hoge betrouwbaarheid, maar tegen heel aantrekkelijke beheerskosten."

Gijs-Jan Deenen, manager detacheringonderneming G-Nius


'No nonsense systeembeheer'


"Benter systeembeheer is echt 'no nonsense'. Ze maken waar wat ze beloven en de manier van communiceren is helder. Dat geldt ook voor de offerte: die is gewoon duidelijk. Ze proberen je niks aan te smeren, maar geven wel oprecht advies: bijvoorbeeld als het tijd is om de server te vervangen. Waar andere dienstverleners het vaak complexer maken, is het bij Benter altijd duidelijk wat er gebeurt. Het is transparant en het werkt gewoon."

'Direct weer aan de slag'

"Onze server was ruim 5 jaar oud. Toen die een foutmelding gaf, adviseerde Benter: als je meer zekerheid wil, kun je beter nu vervangen. Ze hebben alles overgezet naar een nieuwe Windows 2011 Small Business Server, en meteen acht nieuwe Windows 7 werkstations geimplementeerd. Het was in een middag geregeld. Alle mailboxen, alle data: alles stond weer op z'n plek. Benter past ook meteen de rechten aan voor elke gebruiker, zodat iedereen meteen weer aan de slag kan. Ze hadden de oude server nog even online gezet, maar die hebben we helemaal niet meer nodig gehad. Het werkt allemaal feilloos."

'Op afstand monitoren'

"De mensen van Benter komen zo min mogelijk bij ons over de vloer. Dat is goed, hoewel ik graag zaken met ze doe hoor! Maar veel dingen regelen ze online, op afstand. En ze bereiden alles goed voor. Toen ze onze nieuwe servers en werkstations kwamen implementeren hadden ze het voorwerk al op hun eigen locatie gedaan. Het was dus alleen nog een kwestie van neerzetten en het werkte meteen. Ook daarna heb je er geen zorgen meer over: Benter houdt het systeem op afstand in de gaten. En als er wat aan de hand is, kun je altijd bellen."

'Klaar voor de toekomst'

"Met de nieuwe servers en werkstations zit onze IT echt op een hoger niveau. We zijn weer helemaal up to date. Alles gaat niet alleen een stuk sneller, maar ook het gebruikersgemak is toegenomen. We scannen bijvoorbeeld veel documenten, en die worden nu meteen naar de juiste mailbox verstuurd. We hoeven nauwelijks meer te faxen, en nog maar heel weinig te printen. Bovendien hebben we een bedrijfszekere omgeving die klaar is voor de toekomst."

Mark Lauwerier, manager groothandel in toners en aanverwante onderdelen


'Continuiteit gewaarborgd'


"Benter zorgde voor herinrichting van onze server en werkstations. De grootste uitdaging was: er mocht geen stilstand komen. Wij kunnen echt geen dag zonder e-mail, de continuiteit moet gewaarborgd blijven. Dat is gelukt: uiteindelijk zijn we tijdens de implementatie nog geen uur uit de lucht geweest. Bovendien had Benter van tevoren een stappenplan gemaakt. We wisten dus precies wat er ging gebeuren en hoe lang dat zou duren."

'Korte lijnen ideaal voor MKB'

"Wat heel sterk is van Benter is de directe communicatie. Er is geen hierarchie: degene waarmee je de afspraken maakt, zorgt zelf voor de implementatie. Dat kleinschalige spreekt ons aan. Het past goed bij ons, want wij hebben zelf ook heel korte lijntjes. Daarmee onderscheidt Benter zich echt als dienstverlener voor het MKB."

'Onderhoud achter de schermen'

"Bij de opzet van onze nieuwe IT-structuur is goed nagedacht over de continuiteit van het bedrijf. Zodat er bijvoorbeeld bij uitval van de server geen gegevens verloren gaan. Ook het onderhoud heeft Benter volledig in beheer. Dat gebeurt voornamelijk achter de schermen. Als er een nieuwe gebruiker is, of een nieuwe pc of laptop moet worden aangekoppeld, hoef ik alleen de gegevens op de mail te zetten. Benter regelt het verder allemaal. Het contact is prettig. Er wordt snel respons gegeven op vragen en opmerkingen.
Dat werkt gewoon goed."

'Duidelijke taal'

"Benter heeft goed geluisterd naar onze wensen en het eindresultaat is in goed onderling overleg tot stand gekomen. Een groot voordeel is dat ze niet in vakjargon spreken maar in duidelijke taal, die te begrijpen is voor leken. Alles wordt helder uitgelegd, van de offerte tot de installering en after sales. Dat is aangenaam, want zo kun je als klant goed volgen wat er gebeurt en waarom er iets aangepast moet worden. Benter Systeembeheer Zaltbommel kan zich echt inleven in hoe je er als klant in staat."

Tjerk van den Hout, manager online schoenenwinkel ShoeRama


'Kwestie van vertrouwen'


"We hebben vorig jaar een nieuwe Windows 2012 server gekocht bij Benter. Daarop draait de koppeling tussen ons eigen systeem en de webshop. Daar mag dus echt niks mee gebeuren, want dan liggen we helemaal plat. We waren dan ook blij dat de bouwer van onze webshop Benter aanraadde. Zij hadden er goede ervaringen mee. Zo'n apparaat kopen is toch een kwestie van vertrouwen. We hadden al snel door dat we een goede keuze hadden gemaakt."

'Goede afspraken'

"Benter, dat is: korte lijntjes, goede afspraken, goede prijzen en gewoon duidelijkheid. Ze verzorgen nu ook Outlook Online voor ons. Vooral het delen van agenda's is echt een uitkomst. En laatst hebben we weer een nieuwe server besteld. Uiteraard ook weer bij Benter. Verder hebben we weinig contact. Dat is een goed teken, want dan loopt het allemaal zoals het moet."

'Probleem verhelpen'

"Als er een probleem is met onze IT, is het binnen een paar uur opgelost. Een keer hebben we echt platgelegen, door uitval van een server van een andere leverancier. Die zei dat we maar een nieuwe moesten kopen. We hebben Benter gebeld en binnen 1,5 uur stond er iemand voor de deur. Even later was het probleem verholpen. Dat is het voordeel van zaken doen met Benter: je hebt meteen de juiste persoon aan de lijn en ze lossen dingen gewoon goed op."

Jules Stufkens, eigenaar Stufkens Opticiens


'Hardware moet up to date zijn'


"We waren al klant van Benter voordat ik de zaak in 2010 van mijn vader overnam. Onlangs hebben ze op elk van onze vier vestigingen een nieuwe SBS server en werkplekken geinstalleerd. Sommige apparaten begonnen echt oud te worden en je wilt natuurlijk geen data verliezen door uitval. Maar ook de programma's die we in onze winkels draaien, worden steeds geavanceerder. Dat betekent dat ook de hardware up to date moet blijven."

'Na server-installatie meteen probleemloos aan de slag'

"Als de server uit de lucht zou zijn, kan ik de winkel wel dicht doen. Dan kan ik niet bij mijn klantenbestand. Het was dus prettig dat Benter bij het vervangen van de servers alles al had voor-geinstalleerd. Ze kwamen de nieuwe spullen neerzetten op maandagochtend. Dan zijn we gesloten, en hoeven we het werk dus niet te onderbreken. Ze lieten de nieuwe server twee weken naast de oude lopen, zodat wij konden zien of alles goed functioneert en alle gegevens goed zijn overgezet. We konden dus na de installatie gewoon meteen probleemloos aan de slag."

'Het wordt gelijk geregeld'

"Benter houdt alles op afstand in de gaten. Een keer per week starten ze de servers opnieuw op vanuit hun kantoor en controleren ze of alles goed gaat. Back ups worden automatisch gemaakt, daar hebben we ook geen omkijken naar. Het loopt gewoon heel goed. En als het nodig is, hoef je maar te bellen en het wordt gelijk geregeld. Als er iets is met een computer en ik ben in de buurt, rij ik er ook wel eens even langs. Dan wordt het vaak meteen gerepareerd."


MEER INFORMATIE & OPGAAF VAN KOSTEN?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden & kosten van systeembeheer voor uw organisatie? Met het antwoord op enkele korte vragen kunnen wij u al snel een beeld geven van de mogelijkheden. Dit kan telefonisch, of persoonlijk bij u op locatie. Natuurlijk is dit geheel vrijblijvend.

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem de gegevens over van het plaatje
CAPTCHA Image
[ Verander plaatje ]

COMPUTING FROM THE CLOUD

Heeft een kantoor met een server en werkstations of bent u ZZP’er en wilt u overal kunnen werken? Overal werken zonder de noodzaak van het hebben van een eigen server. Dit kan vandaag de dag. Benter Systeembeheer kan u adviseren hoe u kunt overstappen. U bespaart op onderhoud en beheer van uw huidige systemen. Voor een vast bedrag per jaar bent u verzekerd van een omgeving die altijd up to date is. Wij verzorgen voor u de update’s, nieuwe versie’s backups etc. U heeft hier geen omkijken meer naar. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het vervangen van de server hardware.